Blogi

Kokoomuksen Lauslahti, Raassina ja Siren: Onnittelut uusille ylioppilaille ja ammattiin valmistuneille

Share |

Lauantai 4.6.2016


Kokoomuksen kansanedustajat ja sivistysvaliokunnan jäsenet Sanna Lauslahti, Sari Raassina ja Saara-Sofia Siren haluavat onnitella kaikkia uusia ylioppilaita ja ammattiin valmistuneita.

 

”Tänä viikonloppuna uudet ylioppilaat ja ammattiin valmistuneet saavat todistukset käteen ja palkkion puurtamisestaan. Laadukas lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus antavat hyvät välineet niin työelämään kuin jatko-opintoihin.  Meidän tulee tukea valmistuneita nuoria huolehtimalla, että heillä on mahdollisuus halutessaan jatkaa opiskelua mahdollisimman joustavasti”, toteaa Lauslahti.

 

”Valintakoejärjestelmän kehittäminen on tärkeätä, jotta jatko-opintoihin hakeutumassa oleva nuori löytäisi tiensä nopeasti oikealle koulutusalalle. Meidän tulee pyrkiä siihen, että mahdollisimman harva toisen asteen koulutuksen päättänyt joutuisi viettämään välivuotta vastoin tahtoaan jäykän pääsykoejärjestelmän vuoksi”, Siren toteaa.

 

”Sekä ammatillisen koulutuksen että lukiokoulutuksen tulee antaa jatko-opintokelpoisuus jatkossakin. Pääsykoejärjestelmän uudistamisessa on huomioitava, että ammatillisen perustutkinnon suorittaneilla säilyy jatkossakin mahdollisuus hakea koko työuransa ajan korkeakouluopintoihin. Lukiotaustaisten opiskelijavalinnassa ylioppilastutkintoa tulee puolestaan hyödyntää aikaisempaa enemmän. Pääsykokeita tarvitaan jatkossakin osalla aloista, mutta kokeiden tulisi tällöin olla luonteeltaan selkeämmin soveltavuutta mittaavia, eikä vai ulkoa oppimisen testaamista”, Raassina linjaa.

 

 

Lisätiedot:

Sanna Lauslahti

puh. 050 5122 380

 

Saara-Sofia Sirén

puh. 050 513 2051

 

Sari Raassina

puh. 050 523 2808


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini