Blogi

Kokoomuksen sivistysvaliokuntalaiset suhtautuvat toiveikkaasti päivähoitomaksujen korotusten perumiseen

Share |

Perjantai 3.6.2016


Kokoomuksen kansanedustajat Sanna Lauslahti, Saara-Sofia Sirén ja Sari Raassina ovat toiveikkaita varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen korotusten uudelleenharkinnasta. Kansanedustajien mukaan päivähoitomaksujen peruminen olisi luontevaa osana kilpailukykysopimusta, sillä kyse on ennen kaikkea lapsiperheiden ostovoiman parantamisesta ja kotimaisen kysynnän vahvistamisesta.

 

”Kiitämme hallitusta varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen korottamisen uudelleenharkinnasta. Mielestämme on tärkeää, että osana kilpailukykyä ja työllisyyttä koskevia päätöksiä arvioidaan myös pienten lasten vanhempien työssä käymisen mahdollisuudet”, toteavat kokoomuslaiset sivistysvaliokunnan jäsenet Sanna Lauslahti, Saara-Sofia Sirén ja Sari Raassina.

 

Hallitus ilmoitti torstaina harkitsevansa varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen korottamista. Hallituksen esitys varhaiskasvatusmaksujen korottamisesta olisi laskelmien mukaan tuottanut 54 miljoonan euron lisätulot valtiolle. Valiokuntakuulemisten aikana on kuitenkin selvinnyt, että niin moni kunta jättäisi korotuksen ottamatta käyttöön, että tätä ei tultaisi saavuttamaan.

 

”Valiokuntakäsittelyn aikana on ilmennyt, että arvioitu lisätulo ei välttämättä tulisi toteutumaan, koska moni suuri kaupunki on päättänyt olla korottamatta maksuja. Korotus on myös osoittautunut olevan haastava lapsiperheiden ostovoiman kannalta. Korotuksen vaikutukset työllisyyteen ovat myös osoittautuneet todennäköisesti negatiivisiksi. Tämän vuoksi on hyvä harkita esitystä uudelleen”, edustajat päättävät.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini