Blogi

Kokoomuksen Raassina vastaa keskustalle: Kokoomus uudistaa Suomea yhdessä kaupunkien ja kuntien kanssa

Share |

Torstai 21.3.2019 klo 16.00 - Sari Raassina


Tiedote 21.3.2019

Julkaisuvapaa heti

Kokoomuksen kansanedustaja, eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Sari Raassina vastaa keskustan varapuheenjohtajan Hanna-Kaisa Heikkisen esittämiin väitteisiin. Kokoomuksen eilen julkaistussa sote-ratkaisussa lähtökohtana on suomalaisten nopeampi pääsy hoitoon. Tässä tärkein elementti on hoitotakuun parantaminen.

“Keskustan kiinnostus kokoomuksen sote-ratkaisuun on poikkeuksellisen suurta. Olemme siitä ylpeitä! Kokoomukselle tärkeintä on saada ihmiset jonoista hoitoon, ei rakentaa uutta hallintoa. Laaja-alaisten maakuntien kaatuminen perustuslakiongelmiin selvästi harmittaa keskustaa”, Raassina sanoo.

Raassina on pettynyt Heikkisen syytöksiin ja väitteisiin.

“Hanna-Kaisa Heikkisen toimintatavat ja väitteet ylittävät sopivuuden rajat. Keskusta tuntuu kaatavan pettymyksensä laajan maakuntahallinnon kaatumisesta Kokoomuksen niskaan. Kokoomuksesta soten uudistaminen ei jäänyt kiinni. Kun hallitussovun mukainen sote-ratkaisu ei nyt tullut valmiiksi, Kokoomuksella on oikeus ja velvollisuuskin kertoa omat ratkaisuehdotuksensa”, Raassina sanoo.

“Kokoomus tahtoo keskittyä ihmisten palveluihin. Esitämme, että palvelut järjestävät nykyiset kunnat ja kaupungit, joita ohjataan laajempaan yhteistyöhön. Eri puolilla Suomea tarvitaan erilaisia ratkaisuja. Tämä ajattelu on ymmärretty esimerkiksi Tanskassa, joka luopuu maakuntahallinnostaan vain muutamien vuosien kokemuksen jälkeen. Maakuntahallinto on historiallinen mammutti, joka ei vastaa tulevaisuuden tarpeisiin”, Raassina sanoo.

Raassina huomauttaa, että Kokoomus ei ole ratkaisunsa kanssa yksin. Lukuisat kaupungit ja kunnat ympäri Suomen ovat ottaneet saman lähtökohdan palveluiden uudistamiseen. Kokoomuksen tavoin nämä kaupungit eivät halua luoda uutta hallintoa, järjestää uusia vaaleja tai kerätä uusia veroja.

“Luotamme kuntien ja kaupunkien kykyyn toimia suomalaisten parhaaksi. Uuden verotason eli maakuntaveron rakentaminen Suomeen olisi äärimmäisen raskas ja pitkä prosessi. Suomalaiset eivät halua uusia vaaleja tai hallintovirkoja maakuntiin. Odottelua järkevämpää on edetä nopeasti ja ryhtyä parantamaan palveluiden saatavuutta ja laatua. Kokoomuksen ratkaisuilla saadaan konkreettisia tuloksia nopeasti”, Raassina sanoo.

 

Lisätietoja:

Sari Raassina, puh. 050 523 2808


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini