Blogi

Ihmiset jonoista hoitoon hoitotakuuta parantamalla, ei hallintohimmeleillä

Lauantai 23.3.2019 klo 15.01 - Sari Raassina

Tiedote 23.3.2019

Julkaisuvapaa heti

Kokoomuksen lääkäritaustainen kansanedustaja ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Sari Raassina on tyytyväinen siihen, että kokoomuksen esittämässä sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksessa lähtökohtana ovat ihmisten tarpeita vastaavat palvelut ja niiden nopeampi saatavuus.

”Tärkein uudistus, mitä ihmiset nyt odottavat on nopeampi hoitoon pääsy. Kokoomus haluaa omassa ratkaisumallissaan keskittyä ihmisten tarvitsemien palveluiden kehittämiseen nopealla aikataululla. Haluamme vauhdittaa hoitoon pääsyä hoitotakuuaikoja lyhentämällä. Hoitojonoja on pystyttävä purkamaan ja ihmisten on päästävä nopeammin tarvitsemaansa hoitoon”, Raassina sanoo.

Kokoomus esittää, että palvelusetelien tarjoamisesta tehdään lainsäädännöllä velvoittavaa.

”Palveluseteli on keino varmistaa, että palvelulupaus todella toteutuu. Vastuu palvelujen laadusta ja saatavuudesta on palvelujen järjestäjällä. Jos asiakkaalle tai potilaalle ei pystytä tarjoamaan palvelua hoitotakuun edellyttämässä määräajassa on hänelle tarjottava palveluseteliä. Hyvä asia on myös se, että näitä parannuksia voimme ryhtyä toteuttamaan heti seuraavan hallituskauden alussa, eivätkä ne edellytä vuosien valmistelutyötä”, Raassina sanoo.

”Haluamme keskittyä ihmisiin ja turvata heidän tarvitsemansa palvelut. Palveluihin on päästävä ennen kuin vaivat pahenevat tai ongelmat muuttuvat vakavammiksi. Nopeampi hoitoon pääsy on hyvä asia sekä ihmisen että yhteiskunnan näkökulmasta. Hoidon tai hoivan jonottaminen ei ole toivottavaa kenellekään. Palveluiden pitkittynyt odottaminen kasvattaa yhteisiä kustannuksia. Kun ihmiset pääsevät hoitoon nykyistä nopeammin saadaan sosiaali- ja terveyspalveluiden kustannusten kasvu paremmin hallintaan”, Raassina muistuttaa.

Lisätietoja:

Sari Raassina, puh. 050 523 2808

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sote, kokoomus, sosiaali- ja terveyspalvelut