Blogi

Kokoomuksen Raassina: Hienoa, että maakuntaveroon ei päädytty!

Share |

Keskiviikko 6.4.2016 klo 11.09


Kokoomuksen kansanedustaja Sari Raassina iloitsee siitä, että uhka maakuntaverosta saatiin torjuttua, eikä sote-ratkaisun myötä synny kolmatta verotuksen tasoa.

 

- Kokoomus piti alusta asti selvänä, että paras ratkaisu sote-menojen rahoittamiseksi on valtionverotus asiakasmaksuilla täydennettynä. Suomen kokoiselle maalle riittää hyvin kaksi verottajatasoa, kansanedustaja Sari Raassina sanoo.

 

Hallitus on päättänyt, että se ei tällä vaalikaudella valmistele lakiesityksiä maakunnallisen verotusoikeuden käyttöönotosta. Maakunnallisen verotusoikeuden toteuttavuudesta käynnistetään kuitenkin jatkoselvitys, jossa selvitetään verojärjestelmän selkeyden, yksinkertaisuuden, tehokkuuden ja toimivuuden kokonaisuutena turvaamiseksi ja kehittämiseksi tarvittavia toimenpiteitä sekä tulevaisuuden rahoitusmalleihin liittyviä valtiosääntöoikeudellisia seikkoja. 

 

- Verojärjestelmää on kehitettävä kokonaisuutena, jatkaen painopisteen siirtämistä pois työn verotuksesta kohti haitta- ja kulutusveroja. Uuden tuloverottajan tuominen järjestelmään ei tästäkään syystä olisi ollut järkevä ratkaisu, Raassina jatkaa.

 

Raassina muistuttaa, että sosiaali- ja terveyspalvelut ovat perustuslain turvaamia peruspalveluita. Niiden toteutumisesta vastuu on aina viime kädessä valtiolla. Näistä syistä valtion on luontevaa vastata myös rahoituksesta. Vastaavasti sen on käytettävä tehokasta ohjausvaltaa suhteessa maakuntiin, jotta palveluiden kustannukset pysyvät kurissa. Vastuu julkisen talouden kokonaisuudesta on niin ikään valtiolla.

 

Lisätiedot:

Sari Raassina

Kansanedustaja

puh. 050 523 2808


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini