Blogi

Kokoomuksen Sari Raassina: Maksuperusteinen arvolisävero tuo helpotuksen pienyrityksille

Torstai 11.8.2016

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sari Raassina pitää valtiovarainministeriön budjettiesityksen toimia yrittäjyyden edistämiseksi hyvinä. Valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) torstaina esittelemässä budjettiesityksessä yritysten toimintaedellytyksiä parannetaan muun muassa maksuperusteisella arvolisäverotuksella, kotitalousvähennyksen korotuksella, yrittäjävähennyksellä sekä perintöveron laskemisella sukupolvenvaihdosten helpottamiseksi.

 

”Tiukkana aikana budjettiesityksestä löytyy myös paljon positiivista. Orpon budjettiesityksen yrittäjyystoimet antavat hyvän lähtölaukauksen syksyn budjettiriiheen, jonka pääteemaksi nousee työllisyys”, ennakoi eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Sari Raassina.

 

Yrittäjyyden edistämistoimista Raassina haluaa nostaa erityisen huomion kohteeksi maksuperusteisen arvolisäveron. Raassinan mukaan nykymuotoista arvolisäverotusta voi pitää suorastaan järjestelmävirheenä. Maksuperusteinen arvolisävero tarkoittaa sitä, että pienyritysten ei tarvitsisi enää jatkossa maksaa etukäteen arvonlisäveroja niistä tuloista, joista ne eivät ole saaneet vielä rahoja tililleen.

 

”Onhan se ollut täysin tolkuton tilanne, että pienet yritykset ovat joutuneet maksamaan verot ennen myyntituloja. Nyt tämä järjestelmävirhe korjataan”, sanoo Raassina.

 

”Arvolisäverotuksen muutos tuo pieniin yrityksiin lisää liikkumatilaa. Se ei ole mikään pieni asia, sillä yli 90% suomalaisista yrityksistä kuuluu niihin, joita helpotus koskee. Uskon, että tämä tulee kanavoitumaan pidemmällä aikavälillä myös työpaikkojen määrän kasvuun”, jatkaa Raassina.

 

Raassina uskoo myös muiden esitysten lisäävän taloudellista toimeliaisuutta Suomessa. Esimerkiksi kotitalousvähennyksestä on jo ennestään hyviä kokemuksia, ja siksi sen edistäminen on ollut Kokoomukselle tärkeää.

 

”Suomen talouden nostaminen ei tapahdu yhdessä yössä, vaan sen eteen tarvitaan pitkäjänteistä työtä. Tässä paketissa on nyt sitä konkretiaa, jolla luodaan aineksia kasvuun”, toteaa Raassina.

 

Lisätiedot:

Sari Raassina

puh. 0505232808

Kommentoi kirjoitusta.